Essen, dulce Essen, paradisul gamerilor, cel mai iubit târg al jucătorilor de board game-uri și orașul care timp de cinci zile găzduiește mai multe sute de mii de persoane din străinătate. Iată ce merită să vizitezi:

1. Quinque (Mind Fitness Games - Halle 1-C143)

  • Design de Dorsonczky József, ilustrat de Lázár Aurél, publicat de Mind Fitness Games
  • de la 7+ ani, 2 jucători, 15-20 minute

QuinqueDesigner-ul Dorsonczky József se poate mândri deja cu un număr de copii de carton, printre care #HackTrick și #SixMaking, și suntem siguri că noile lui jocuri se vor bucura de aceași primire din partea jucătorilor.

Pe noi Quinque ne-a atras deja cu tematica lui unică: dirijezi parașutiști și încerci să faci o linie dreaptă din cinci parașutiști de culoarea ta pentru a câștiga jocul. Wow!

Componentele (16 cărți de două nivele, 36 de parașute de două culori) au o calitate superbă, designerul și ilustratorul au lucrat atent ca acestea să fie estetice și practice în același timp. Factorul noroc este redus la 0. Doar de tine depinde dacă pierzi sau câștigi.

Comandă jocul în avans: http://www.ludicus.ro/quinque.html

Unboxing:

2. Verona Twist (Mind Fitness Games - Halle 1-C143)

  • Design de Dorsonczky József, ilustrat de Lázár Aurél, publicat de Mind Fitness Games
  • de la 9+ ani, 2 jucători, 20 de minute

Verona TwistPoate că toate drumurile duc spre Roma, dar în 2018 toată lumea se grăbește spre Verona. În Verona Twist unul dintre jucători îi deghizează pe Romeo și Julieta în hainele altor personaje, scopul lui fiind să țină cuplul ascuns în fața adversarului său care vrea să-i găsească.

Poate că am vorbit de dragoste, dar jucătorii își vor folosi mințile și nu inima pentru a mișca piesele rotunde de o calitate superioară, care ne amintesc de piesele din Hive sau remi, pe harta de 5x4. Oare dragostea învinge în final sau tăticul Capulet reușește s-o găsească pe fiica ei și pe Romeo?

Comandă jocul în avans: http://www.ludicus.ro/verona-twist.html

Unboxing:

3. Travelin' (Mind Fitness Games - Halle 1-C143)

  • Design de Eli Lester, ilustrat de Lázár Aurél, publicat de Mind Fitness Games
  • de la 14+ ani, 2-5 jucători, 30 de minute

TravelinUnora cu siguranță li cunoscut jocul Travelin' lui Eli Lester. În această ediție a doua Mind Fitness Games a dat mai multă culoare și mai mult umor cărților. Rezultatul este un joc atrăgător, cu o cutie magnetică, cărți de calitate premium, care cu siguranță pune în mișcare mintea jucătorilor.

Jocul promite o călătorie distractivă fără să părăsim masa din bucătărie și se ține de cuvânt! Jucătorii călătoresc din țară în țară prin intermediul cărților, încercând să bage bețe-n roata celorlalți. Distracția este garantată, victoria însă trebuie meritată.

Unboxing:

4. Moonshiners of the Apocalypse (2Fat2Fly Games - Hall 5 Booth F111)

  • Design de Laura Dorilă și Giuliano Drăguleanu, ilustrat de Barbu Hărșan, publicat 2Fat2Fly Games
  • de la 14+ ani, 2-4 jucători, 60-120 de minute

MoonshinersMoonshiners of the Apocalypse ne călăuzește într-o lume post-apocaliptică paralelă unde jucătorii încearcă să strângă bani pentru a se putea urca pe balonul cu aer cald, unica opțiune de salvare. Suntem în anii 1920, în timpul prohibiției și jucătorii trebuie să-i îmbete pe adversarii lor. Poate unora le face ochi această lume post-apocaliptică. Jucătorii însă vor trebui să se abțină să bea alcohol pentru că este nevoie de concentrare și strategie pentru a câștiga.

Moonshiners conține o duzină de componente: board, cărți, minies și standees.

Iată ce găsești în cutie:

5. Ție care joc de la Essen îți place cel mai mult?

Scrie titlul jocului în comentarii și noi ți-l aducem!