Sâmbătă, 23 mai într-o atmosferă destinsă Jatszma.ro şi Ludicus.ro au organizat prima sesiune de board gaming din acest an. Evenimetul a avut loc la sediul magazinului de prezentare Ludicus din strada Poştei nr. 2 (fosta locaţie a teatrului de papuşi Ariel).
Evenimentul s-a adresat iubitorilor de jocuri de orice vârstă şi s-a bucurat de un real succes, la el participând peste 200 de persoane, copii, adolescenţi, părinţi şi bunici. Distracţia s-a întins până seara târziu, iar intrarea a fost liberă.
Au fost prezentate o mulţime de jocuri pentru toate gusturile şi vârstele.
Cei mici au fost atraşi de jocuri de îndemânare şi logică adaptate vârstei lor. Astfel s-au jucat cu peştişori, pisici, şoricei, oiţe şi alte animăluţe simpatice, distracţia atingând cote maxime spre bucuria părinţilor, bunicilor şi a organizatorilor.
Cei mari au putut încerca o gamă variată de genuri: jocuri de familie, jocuri abstarcte, de logică, de startegie, de îndemânare dar şi de noroc.
Un joc de dexteritate dinamic şi distractiv, apreciat de către participanţii la eveniment a fost Crokinole. Prima versiune a acestui joc a apărut în anul 1876 în Canada. Dovada popularităţii lui este Campionatul Mondial de Crokinole organizat în fiecare an în luna iunie în oraşul canadian Ontario.
Invitatul special al evenimentului a fost game designer-ul Dorsonczky József. Acesta a dezvăluit în premieră faptul că lucrează la dezvoltarea unui nou joc ce va fi lansat la Spiel Essen 2015. De altfel autorul nu se află la prima prezentare de jocuri, în anul 2014 a fost prezent la Essen cu jocul abstract de strategie Six MaKING, jocul bucurându-se de aprecieri pozitive în rândul board gamerilor.
Succesul evenimentului s-a datorat şi surprizelor pregătite de organizatori, o tombolă cu premii în jocuri şi o licitaţie la care participanţii au avut ocazia să achiziţioneze Super Jocuri la Super Preţuri!
Magazinul Ludicus.ro vă oferă soluţia perfectă pentru un Contraatac la Plictiseală şi vă aşteaptă la magazinul de prezentare dar şi online să descoperiţi şi mai multe jocuri.