Clash of Cultures

Clash of Cultures

Clash of Cultures

SKU
681706710006
319,00 Lei
TVA inclus
  • Transport Gratuit!

    La comenzile mai mari de 200 lei ai transport gratuit. Tariful pentru comenzile mai mici de 200 lei este de 15 lei. Trimitem jocuri oriunde în țară!
  • Garanția de returnare!

    Ai probleme cu jocurile primite? Contactează-ne în 14 zile de la lansarea comenzii și te ajutăm să găsim o soluție.
Specificatii:
Varsta:
14+
Durata:
180 minute
Numarul jucatorilor:
2-4
Competente lingvistice:
Dependent lingvistic
Limba regulament:
EN

De la Christian Marcussen, creatorul jocului Merchants and Marauders, vine şi Clash of Cultures, un joc despre civilizaţii în care fiecare jucător conduce o civilizaţie începand de la o simplă aşezare la un imperiu de temut. Jucătorii trebuie să exploreze împrejurimile, să construiască oraşe mari, să facă cercetări avansate şi să-i cucerească pe cei care le stau în cale. Jocul conţine o tablă modulară pe care jucători o vor explora în joc, 48 tehnologii distincte, şapte minuni impresionante şi o mulţime de miniaturi şi de cărţi. Câştigătorul va crea o cultură care va fi celebră şi admirată pentru milenii. 
Întregul arbore al cunoaşterii este foarte flexibil, fără fundături, şi totuşi intuitiv, sensibil şi "realist". În plus, ofera o privire de ansamblu asupra avansului pe care îl au celelate culturi, nu este nevoie să întrebi, doar arunci o privire. 
Jucătorii încep cu o civilizaţie simplă. Mută colonişti în regiunile necartografiate şi descoperă terenul cu resursele sale. Mai multe mecanisme au fost introduse în joc pentru a ne asigura de faptul că aşezarea nenorocoasă pe regiuni nu va decide câştigătorul.
Jocul acoperă o perioadă de timp asemănătoare cu Avalon Hill Civilisation, adica cam de la inventarea agriculturii şi pana înainte de apariţia prafului de puşcă. Aceasta înseamnă deci că acest joc epic durează aproximativ o oră de joc de fiecare jucător! Ceea ce este un timp destul de bun pentru un joc care acoperă un teritoriu atât de mare. 
Jucătorii îşi măresc oraşul pe parcursul jocului. Ei îşi pot alege o clădire care indică ce fel de dezvoltare are oraşul. De exemplu, poţi dezvolta oraşul cu port, fort, templu şi academie – fiecare având avantaje diferite! În plus, Oraşele pot fi “furioase”, “neutre” sau “vesele”. Totul integrat într-un mod intuitiv, dar elegant.

Jocul se poate câştiga prin:
• Fondarea de oraşe şi dezvoltarea lor;
• Avansul cunoaşterii;
• Atingerea unor obiective;
• Minuni;
• Evenimente.

Scrie o recenzie
Spune-ne parerea ta despre acest produsClash of Cultures
Rating-ul acordat
Designer
Christian Marcussen
Year published
2012
Number of players
2 - 4
Honors
2012 Meeples' Choice Nominee, 2013 International Gamers Award - General Strategy: Multi-player Nominee
Categorie
Ancient, City Building, Civilization, Economic, Exploration, Territory Building
BGG rank
259
Link BGG
Complexity
3.59