Coup

Coup

Coup

SKU
722301926246
65,00 Lei
TVA inclus
  • Transport Gratuit!

    La comenzile mai mari de 200 lei ai transport gratuit. Tariful pentru comenzile mai mici de 200 lei este de 15 lei. Trimitem jocuri oriunde în țară!
  • Garanția de returnare!

    Ai probleme cu jocurile primite? Contactează-ne în 14 zile de la lansarea comenzii și te ajutăm să găsim o soluție.
Specificatii:
Varsta:
13+
Durata:
20 minute
Numarul jucatorilor:
2-6
Competente lingvistice:
Usor dependent lingvistic
Limba regulament:
EN

Ești capul unei familii dintr-un oraș-stat italian, la conducerea căruia este o curte slabă și coruptă. Trebuie să manipulezi, blufezi și să mituiești pe oricine din calea ta ca să ajungi la putere. Obiectivul tău (și a tuturor) este să distrugi influența tuturor celorlalte familii, forțându-le să plece în exil. Doar o familie va supraviețui...

În Coup vrei să fii ultimul jucător cu influență în joc, ea fiind reprezentată de cărți cu personaje puse cu fața în jos pe suprafața de joc.

Fiecare jucător începe cu 2 monede și 2 influențe – adică 2 cărți de personaje cu fața în jos; pachetul de 15 cărți constă în 3 copii a 5 personaje diferite, fiecare cu un set unic de puteri:
• Duce: Ia 3 monezi din trezorerie. Blochează pe cineva să primească ajutor extern;
• Asasin: Plătește 3 monede și încearcă să asasinezi personajul altui jucător;
• Contesă: Ia 2 monede de la alt jucător sau blochează pe cineva să fure de la tine monezi;
• Ambasador: Ia 2 cărți de la Curte (pachetul), alege pe care (dacă se poate) să o schimbi cu una de-a ta, apoi returnează 2. Blochează pe cineva care fură de la tine monede.
Pe turul tău, poți lua oricare din acțiunile de mai jos, indiferent ce personaje ai în fața ta sau poți lua una din celelalte 3 acțiuni:
• Venit: Ia 1 monedă din trezorerie;
• Ajutor extern: Ia 2 monede din trezorerie;
• Coup: Plătește 7 monede pentru a lansa un coup împotriva unui oponent, forțându-l să piardă o influență (Dacă ai 10 monede, trebuie să iei această acțiune).

Când faci acțiunea unui personaj – fie activ pe turul tău, fie defensiv ca răspuns la acțiunea altcuiva – acțiunea acelui personaj este automat de succes DOAR dacă un oponent te înfruntă. În acest caz, dacă nu poți (sau nu vrei) arăta personajul corespunzător, pierzi o influență, dând un personaj pe față. Personajele cu fața în sus nu pot fi utilizate, iar dacă ambele dintre personajele tale sunt așa, ieși idn joc.

Dacă ai personajul necesar și alegi să îl dai pe față, oponentul pierde o influență, apoi îl amesteci într-un pachet și tragi altul nou, fiind posibil să tragi același personaj sau nu. 
Ultimul jucător care mai are influență – asta însemnând un personaj cu fața în jos – câștigă jocul!

Scrie o recenzie
Spune-ne parerea ta despre acest produsCoup
Rating-ul acordat
Designer
Rikki Tahta
Year published
2012
Number of players
2 - 6
Honors
2013 Golden Geek Best Card Game Nominee, 2013 Golden Geek Best Party Board Game Nominee
Categorie
Bluffing, Card Game, Deduction, Party Game, Political
BGG rank
469
Link BGG
Complexity
1.41