Edo társasjáték

Edo

Edo

SKU
4010350609415
169,00 Lei
TVA inclus
  • Transport Gratuit!

    La comenzile mai mari de 200 lei ai transport gratuit. Tariful pentru comenzile mai mici de 200 lei este de 15 lei. Trimitem jocuri oriunde în țară!
  • Garanția de returnare!

    Ai probleme cu jocurile primite? Contactează-ne în 14 zile de la lansarea comenzii și te ajutăm să găsim o soluție.
Specificatii:
Varsta:
12+
Durata:
60 minute
Numarul jucatorilor:
2-4
Competente lingvistice:
Independent lingvistic
Limba regulament:
EN, DE, FR

În Edo, jucătorii reprezintă Daimyo, marii stăpânitori ai evului mediu din Japonia. Aceștia încearcă să își servească Shogunul folsindu-se de samuraii proprii pentru a construi castele, piețe și case în Tokyo și în zonele înconjurătoare.

La începutul jocului fiecare are la dispoziție cinci jetoane de samurai, șapte case, o piață și trei cări pătrate de acțiune, fiecare având posibile patru acțiuni. De exemplu o carte îi permite jucătorului să:

• Colecteze orez (până la 4 snopi în funcție de câți samuria vor fi plasați pe carte)

• Colecteze 5 bani (per samurai)

• Colecteze lemn (până la 4 , utilizând un samurai pe carte și unul în padure pentru fiecare lemn colectat)

• Construiască (până la două cladiri, cu doi samurai pe carte și unul în oraș)

În fiecare tur, jucătorii aleg simultan ce acțiune vor să realizeze cu cele trei cărți și în ce ordine, programând acest lucru pe cărțile proprii într-un mod similar cu jocurile Wallenstein și Shogun. Apoi jucătorii vor realiza acțiunile pe rând mutând samuraii pe tabla de joc după necesități (plătind câte un ban pentru fiecare spațiu mutat). Dar înainte de a muta un samurai jucătorii trebuie sa utilizeze o acțiune plasând-o pe table de joc. Unele acțiuni permit mutări gratuite altele premit obținerea de noi cărți acțiuni și tot așa. Construcția de clădiri costă resurse și aduce puncte și bani, pe măsură ce mai mulți jucători construiesc într-un oraș, banii încep să se împartă între cei prezenți, ținând cont că cei care sunt cei mai vechi primesc o parte mai mare. Jocul se termină când cel puțin un jucător a ajuns la 12 puncte la sfârșitul unei runde. În acest moment se vor aplica niște bousuri de final iar jucătorul cu cele mai multe puncte va câștiga.

Edo include table de joc separate pentru 2-3 jucători și pentru 4 jucători.

Scrie o recenzie
Spune-ne parerea ta despre acest produsEdo
Rating-ul acordat
Designer
Louis Malz
Year published
2012
Number of players
2 - 4
Honors
2012 Meeples' Choice Nominee
Categorie
Economic, Medieval
BGG rank
1264
Link BGG
Complexity
2.95