madeira

Madeira

Madeira

SKU
4260316380036
189,00 Lei
TVA inclus
  • Transport Gratuit!

    La comenzile mai mari de 200 lei ai transport gratuit. Tariful pentru comenzile mai mici de 200 lei este de 15 lei. Trimitem jocuri oriunde în țară!
  • Garanția de returnare!

    Ai probleme cu jocurile primite? Contactează-ne în 14 zile de la lansarea comenzii și te ajutăm să găsim o soluție.
Specificatii:
Varsta:
12+
Durata:
60 minute
Numarul jucatorilor:
2-4
Competente lingvistice:
Independent lingvistic
Limba regulament:
EN

Madeira este o insulă descoperită oficial în sec. al XV-lea de către marinarii portughezi. Madeira, cuvântul portughez pentru lemn se referă la pădurile dese care acoperă pământurile sale sălbatice și fertile. Asta și poziția strategică departe în Oceanul Atlantic a făcut insula una dintre cele mai importante descoperiri portugheze. Madeira a servit drept un „laborator” pentru ceea ce va deveni ulterior Imperiul Colonial Portughez.

Plantațiile de grâu au fost primul mijloc de supraviețuire pe insulă. După aceasta, când D. Henrique a decis să crească economia Imperiului, zahărul a devenit afacerea centrală a Madeirei. Odată ce zahărul a început să vină din alte părți ale lumii ca Africa sau Brazilia, profiturile din zahăr nu au mai fost suficiente, iar producția vinului faimos de Madeira a devenit cel mai important produs economic al insulei.

Jucătorii încearcă să se adapteze la aceste constrângeri, muncind pentru a găsi câmpuri mai bune pentru a cultiva bunurile potrivite și pentru a obține lemn prețios, esențial pentru construirea noilor clădiri din orașe și a corăbiilor. La rândul lor, corâbiile sunt cruciale pentru a face comerț pe piețele străine, precum și pentru a lua parte la noile expediții si a descoperi alte țări.

Madeira a fost organizat exactă așa cum era insula originară împărțită administrativ în 3 regiuni (Funchal, Machio și Porto Santo) unde scopul final este de a dezvolta Insula, adunând cel mai mult prestigiu sub și pentru Coroana Portugheză.
Coroana Portugaliei are o serie de cereri în ceea ce privește expedițiile, urbanizarea, deschiderea de noi rute comerciale, sporirea averilor și controlul ghildelor de pe insule. De 3 ori pe joc, jucătorii adună prestigiu pentru a îndeplini anumite cereri ale Coroanei. În alte 2 momente, Coroana cere ca insulele să își schimbe punctul central al agriculturii lor din cauza schimbărilor din lume.

Jucătorii trebuie să aleagă corect timpul pentru a-și arăta realizările. Prea devreme și nu vei aduna atât de mult prestigiu, prea târziu și vei risca ca altcineva să fure cele mai bune oprtunități. Vei da dovadă de pricepere pentru a excela în toate aceste demersuri? Atenție, grâul poate deveni rar, banii nu sunt niciodată suficienți, populația este înfometată, iar umbra piraților se apropie tot mai mult...

Scrie o recenzie
Spune-ne parerea ta despre acest produsMadeira
Rating-ul acordat
Designer
Nuno Bizarro Sentieiro
Year published
2013
Number of players
2 - 4
Honors
2013 Meeples' Choice Nominee, 2013 The Golden Elephant Award Best Heavy Board Game Winner, 2013 The Golden Elephant Award Finalist
Categorie
Dice, Economic, Farming, Nautical
BGG rank
336
Link BGG
Complexity
4.28